2015 Düğün Davetlerinin Vazgeçilmez Renkleri Sarı ve Marsala

2015 düğün trendleri çoktan belirlendi ve bu yıla damgasını vuracak renkler de sarı ve marsala olarak açıklandı konunun otoriteleri tarafından. Bu yıl evlilik hazırlıkları süresince, en çok göze çarpacak renkler olacak gibi duruyor bu iki renk. Hem gelin detaylarında, hem damatlıkta, hem de düğün konseptinde sarı ve marsala ile karşılaşacağız bol bol.

Marsala, duygusal, cesur ve lezzetli olarak tanımlanan bir renk. Sicilya’nın ünlü şarabı Marsaladan alır adını. 18. Yüzyılda, uzun deniz yolculuklarında bozulmaması amacıyla içerisinde bir miktar Brandy eklenen bir şarap türüdür ve lezzeti kadar renk tonu da beğenilmiştir her zaman. 2015 tam da bu rengin yılı olacak. Hem sarı hem de marsala, tek başına düğünlerin yıldızı olabileceği gibi, birlikte de harika bir uyum yakalıyorlar. Marsala, turuncu, sarı ve coral gibi sıcak renk tonları ile tamamlanabileceği gibi, mavi ve mor gibi soğuk renk tonları ile de harika bir uyum göstermektedir. Bu sebeple 2015 düğünlerinde, renklerin özgürlüğünü hissedeceğiz. Bu yıl zamandan bağımsız renkler dikkat çekiyor.

Marsalanın dekorasyonda kullanımı, küçük detaylar ile yapılmalıdır. Kurdelelerde, mumlarda altın rengi ile birlikte şık bir uyum yakalanabilir örneğin. Gelinlik detaylarında, gelin buketinde uyumlu renkler ile birlikte kullanımı uygunken, damatlıklarda koyu tonlarının kullanımı farklı bir şıklık ortaya çıkaracaktır. Nişanlıklarda kullanımını görmeye başladık. Bununla birlikte damatların kravatlarında da görmekteyiz marsalayı.

Yılın diğer rengine gelecek olursak, sarının her tonunu bu yıl başta düğünlerde olmak üzere, söz, nişan ve benzeri törenlerde bol bol göreceğiz. Sarı, neşe, zekâ ve inceliğin rengidir. Ayrıca enerji veren renk, düğün konseptinize modern bir hava verecektir. Gelin buketlerinde, özellikle beyaz ve yeşil ile birlikte görebilecekken, papatya buketlerini de gelinlerde görebiliriz. Bu yıl salon düğünlerinden ziyade daha özgür ve rahat düğünler söz konusu. Damatları da smokinlerden çıkarıp, daha rahat ama şık takımların içerisinde göreceğiz.

Sarı ve marsala, düğün davetlerinde dekorasyon ile birlikte hem pastada hem de ikramlıklarda da yer alacak. Marsalayı tercih edenler masalarda vişne ve incir ile oluşturulmuş meyve tabaklarını bulundururken, sarının doğal havası ise dekorasyonda limon detaylarına sebep olacak. Sarının taze havası, düğün alanında bol bol taze sarı çiçeğin kullanılması ile daha da ön plana çıkarılabilir. Bu da ferah bir düğün alanı anlamına geliyor. Çiftler karakteristik özelliklerini de göz önünde bulundurarak bu yıl bu iki rengi ön plana çıkarabilirler düğünlerinde.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top